Where do you want to go? What do you want to do?
(635)
Read current Activities (635)
(367)
Read current Attractions (367)
(188)
Read current Accommodation (188)
(16)
Read current Other services (16)
(123)
Read current Photos (123)
(28)
Read current Video (28)
(35)
Read current Our Share (35)
(2)
Read current I Guide (2)
Golopper Magazine Plan your trip now!

advertisement

pacsafe
Feedback

Nézzen körül a Balaton Régióban

05-06-2012 -

Üdvözöljük a Golopperen! Olvassa el cikkünket a Balatonról, amelyben rengeteg ötletet találhat, ha esetleg még nem tudná, milyen fényképpel készüljön a pályázatra. Emellett számos Európa-szerte elérhető aktív szabadidős ajánlat vár Önre a Golopperen! Böngésszen a szabadidős programok között és csatlakozzon Golopper-ként, hogy tagja lehessen egy nemzetközi közösségnek, amely szereti a kalandokat és a magávalragadó tájakat!

 

 

 

   

 

Hőlégballon túra a Balaton fölött Biciklitúra: Hévíz-Balaton Balatoni csónakázás Hotel Aquamarin
Sziklamászás Pécselyen Bor- és kerékpártúra Hotel Ramada Lepke Restaurant & Apartments

 

 

Bemutatkozik a Balaton

A Balaton régió mindenkinek mást jelent, ezerarcú vidék, mely kiapadhatatlan élményforrással szolgál. A Kis-Balaton rejtett madárvilága, a Badacsony bazaltorgonái, a Tihanyi-félsziget ősi levendulamezői, a tapolcai Tavas-barlang és a mesés panoráma mind-mind felejthetetlen élményt kínálnak.

© www.bfnp.hu (jobb klikk, megjelenítés)

A régióban bőven van lehetőség a kalandozásra – földön, vízen, levegőben egyaránt. Kihagyhatatlan program egy hőlégballonos utazás a Nyugat-Balaton felett - ahogy a táj fölé emelkedünk, akár egy térkép, kibontakozik szemünk előtt az egész Balaton.

© www.balaton-tourism.hu (jobb klikk, megjelenítés)

A golf szerelmeseinek Balatonudvari és Balatongyörök versenypályái adnak lehetőséget a sportolásra. A régió újonnan megnyitott kalandparkjai izgalmas kikapcsolódást ígérnek többek között Balatonfűzfőn, Tihanyban, Zánkán, Gyenesdiáson és Zamárdiban, mindezek mellett a Balatonnál is egyre népszerűbb Nordic Walking, és természetesen a hagyományos értelemben vett túrázás is.

© www.balaton-tourism.hu (jobb klikk, megjelenítés)

Napról napra itorlások hódítják meg a Balaton vizét, dacolva a jártas balatoni embereket is megtévesztő széljárással. A vitorlázás talán a legnépszerűbb vízi sport a Balatonnál – természetesen az úszás/fürdőzés után. A balatoni vitorlásversenyeket elsősorban a „technikás” sporthajósok kedvelik. A tó bonyolult széljárása még az ő tudásukat is próbára teszi. A sporthajó-, és vitorláskikötők száma évről évre nő a Balatonnál.

© www.balaton-tourism.hu (jobb klikk, megjelenítés)

A vitorlázás mellett számos vízi sportot is ki lehet próbálni a tavon: Siófok rendelkezik például Magyarország kiteszörfre legalkalmasabb partszakaszával. Talán a hazánkban valamivel ismertebb szörf szerepel a második helyen a vitorlázás mögött. Alig találunk olyan pillanatot, mikor nem látunk egyetlen szörföst sem a vízen.

© www.bfnp.hu (jobb klikk, megjelenítés)

 

A szőlőtermesztés és a borkultúra évszázados múltra tekint vissza, a borkedvelő turisták a régió hat történelmi borvidékén szerveződött borutak kínálatából válogathatnak, de megkóstolhatják a balatoni bort valamelyik borünnepen, borfesztiválon is. 

Érdemes megismerkedni a régió borkülönlegességeivel: Ki ne hallott volna már a tradicionális borfajtákról? A Csopaki Olaszrizlingről, a Badacsonyi Szürkebarátról és Kéknyelűről, a Somlón termelt Juhfarkról, amelyet a nászéjszakák borának is neveznek, valamint a Dél-balatoni borvidékről származó, finom, bársonyos vörösborokról, a Merlot-ról és a Cabernet Sauvignon-ról. Egy, a régió borait felvonultató vinotékában érdemes a termőhely jellegzetességeit visszaadó, kistételben készülő, kézműves, ún. terroire borokat is kipróbálni.

Mi mást is találunk még a Balatonnál? Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava nyaranta - igényes strandjainak, gyermekbarát szállásainak és programjainak köszönhetően - a családok kedvelt üdülőhelye. Fedezze fel Ön is a Balaton régió csodáit és látogasson el a „magyar tengerhez”! 

© www.bfnp.hu (jobb klikk, megjelenítés)

A régió kedvezményes nyári, vízparti csomagajánlatai, családi üdülés tippjei és bővebb információ az aktuális rendezvényekről a www.balaton.itthon.hu weboldalon érhető el. Válogasson a balatoni ajánlatokból és pihenése során próbáljon ki legalább egy balatoni programot! Meg fogja látni, hogy idén is megéri a Balatonnál nyaralni!

 

© www.balaton-tourism.hu (jobb klikk, megjelenítés)

Forrás: www.balaton-tourism.hu

The Mocanita - a real forest steam rail...

01-02-2015 -

Let us lead you to a very unique place of Europe. And this time we are not just informing you about the certain region, but we would like to introduce a conserved piece of the history. Its nick name is Mocanita, but you may meet it with the name: Vaser Valley Railway or CFF Viseu de Sus.

Jake Thamm - Lord of the Rockies

01-02-2015 -

We had a little talk with Jake Thamm, the president and co-founder of the Crescent Moon Snowshoe Company. His company is based in Colorado, so we can't have a doubt that he is a real expert of snow!

A helluva watch - Casio DW-5600E

01-02-2015 - [...]

We have already uploaded an article on the watches in general that can be great of help in the outdoors. But this time we would like to give you a review of a particular watch that has said to be one of the best quality/price ratios available out there.

Loïc Jean-Albert

01-02-2015 -

We had a little chat with a very kind sportsmen, Loïc Jean-Albert! He is a flying buddy, or with a navy terminology: "FlyBoy"! We were talking about sports and life, and how one can enjoy life properly!